Categorieën

De verschillen tussen woonbeton en een gietvloer

De verschillen tussen woonbeton en een gietvloer

De tijd dat we alleen maar konden kiezen uit parket, laminaat, tegels of vloerbedekking voor onze vloer ligt een hele tijd achter ons. Tegenwoordig zijn vooral naadloze vloeren als een gietvloer en woonbeton helemaal in. En dit is niet voor niets. Deze vloeren kennen veel toepassingen en ook is het makkelijk om de vloeren schoon te houden, omdat vuil zich niet op kan hopen. Woonbeton en een gietvloer worden vaak in één adem genoemd. Toch zitten er een aantal verschillen tussen deze twee vloeren.

De samenstelling

Om de verschillen tussen een gietvloer en woonbeton in kaart te brengen, beginnen we eerst met de samenstelling. Een gietvloer is gebaseerd op een samenstelling van epoxyhars. Woonbeton bestaat uit een mengsel van cement en polyurethaan. Hierdoor is een vloer van woonbeton ook dikker. Beide vloeren zijn overigens zeer sterk, gaan jaren mee en zijn allebei geschikt om te combineren met een vloerverwarming. Bij woonbeton gaat dit echter wel iets eenvoudiger, omdat het materiaal dikker is.

Een andere look

Zoek online maar eens een aantal voorbeelden op van een gietvloer en woonbeton en je zult zien dat er ook wat verschillen zijn met betrekking tot de uitstraling. Een gietvloer kan geleverd worden in veel verschillende kleuren, maar komt toch het meest voor in lichte kleuren. Woonbeton is door de samenstelling wat donkerder van kleur en oogt daardoor wat natuurlijker. Dit is dan ook een zeer geschikte ondergrond als je een groot liefhebber bent van de industriële look. Vaak zie je bij woonbeton voorbeelden van een grijze vloer, maar wat betreft de kleur is er veel meer mogelijk. Tijdens de productie kan er pigment toegevoegd worden aan het beton, waardoor het woonbeton de kleur krijgt die past bij jouw interieur.

Verschillende toepassingen

Woonbeton bestaat uit een iets dikkere laag vergeleken met een gietvloer. Daarom is er ook verschil in de toepassing van de vloeren. Een gietvloer is meer geschikt voor woningen, woonbeton is vooral ideaal voor bedrijfspanden waar ook zware materialen verplaatst moeten worden. Bij een gietvloer wordt een coating aangebracht om deze te beschermen tegen verkleuring en krassen. Hierbij kan je kiezen uit verschillende soorten coating, zodat je nog net even iets extra’s aan je vloer toe kunt voegen. Bij woonbeton is er net iets meer mogelijk vanwege de samenstelling, zoals je bedrijfslogo in de vloer laten verwerken.